Ristaffel med kylling og karry
Ristaffel med kylling og karry
torsdag den 25. marts 2010
Jeg opfandt en ny gryderet i går og den var helt fantastisk. Derfor deler jeg den gerne med resten af verden.
4 personer:
Olie til stegning
2 små løg
500 g kyllingefilet i strimler
1 lille ds. kokosmælk
4 spsk yoghurt natural
2 tsk Marizena lys sovsejævner
4 spsk mælk
2 spsk jordnøddesmør (crunchy)
1 tsk gurkemeje
1 tsk grøn karrypasta
salt og paber
I en gryde varmes olien op og gurkemeje og karrypasta tilsættes. Det skal have lov til at småsimre et stykke tid, men skal ikke steges.
Herefter tilsættes de 2 løg (finthakkede) og der drysses lidt salt ved. Dette trækker væske ud af løgene, så de ikke brænder på eller bliver brune. Varmes skal ikke være for høj på dette tidspunkt. Når det har stået et stykke tid - jo længere det står, jo mere smag trækkes der ud af karrypastaen - tilsættes kyllingekødet og varmen forøges. Når kyllingen er stegt tilsættes kokosmælken. Herefter drysses den lyse sovsejævner i og retten koges op. Der tilsættes youghurt og mælk til den rette konsistens opnåes. Jordnøddesmør tilsættes og rettes smages til med salt og peber.
Serveres med kogte ris og en hav af skåle med alt muligt lækkert. F.eks. banan, bananchips, rosiner, kokosmel, ananas, yoghurt naturel, peanuts, mango chutney, sød chili sauce... kun fantasien sætter grænsen :)
Tip:
Smager også skønt med en gang hjemmelavet blomme-chutney >>
Af Ulla Degn Jensen