Rødbeder - ideer til brug af resten
Rødbeder - ideer til brug af resten
torsdag den 22. november 2012
Det er (synes jeg) let at finde ideer til, hvad man skal bruge rester til - i hvert fald ikke tilberedte rester. Men ofte står jeg med nogle rester i form af bagte, stegte eller kogte grøntsager - lækkert mad, som jeg gerne vil bruge dagen efter.
Forleden var det en masse ovnstegte rødbeder. Jeg havde fejlvurderet gæsternes appetit og havde næsten et helt fad rødbeder bagt i ovnen med lidt olivenolie og salt og peber.
Halvdelen af dem blendede jeg (med lidt mælk) og vendte kartoffelmosen, der var et resultat af de kogte kartofler, der også var blevet til overs.
Resten lagde jeg i blenderen og tilsatte rygeost, lidt salt og peber og en anelses citronsaft. Og derefter havde jeg en lækker dip, der blev brugt som forret med stænger af agurk, gulerod og andre lækre frisk grøntsager.
Dagen efter brugte jeg den som dressing i tortilla wraps og den sidst smule blev en lækker opfriskning til min frokost bestående af brød, humus, grøntsager og en lille smule god ost :-)
Af Ulla Degn Jensen