Madrester
Madrester
torsdag den 15. marts 2012
Mad skal være glæde. Mad skal være en oplevelse af alle sanserne. Mad skal nydes i samværet med andre mennesker eller som en stille glæde for sig selv.
Ordet “madspild” er meget oppe i tiden. Problemet er der, ingen tvivl om det. Men hvorfor fokusere på det negative? Hvorfor holde fokus på spild af mad i stedet for at glæde os over muligheden for at optimere mad-genbrug. Lad os alle blive mestre i madrester :)
Allerhelst så jeg en kogebog, hvor der til alle opskrifter var 3-4 retter, der var oplagte som “rest-retter”.
F.eks - spaghetti bolognese: Lasagne, pizza eller spaghetti fad i ovn med kødsovs og ost
Eller kolde kartofler: Brasede kartofler, bagt kartoffelmos i ovnen eller kartoffelsalat. Eller kunne bruges på madpakken som pålæg eller som forret med hummus som dip. Eller kunne puttes i en klar suppe eller laves til en lækker blomkålssuppe med kartofler og lidt fløde drysser med frisk persille.
Der er et hav af muligheder - og der er ingen grund (ernæringsmæssigt, økonomisk eller samfundsmæssigt) til at vi ikke udnytter vores madrester noget bedre.
Derfor vil jeg fremover forsøge at samle så mange tips til madgenbrug på denne side som muligt. Og skulle nogle af jer derude have nogle tips I ønsker at dele med os andre - så send mig endelig en mail på hej_ull@live.dk
Samme kan vi blive mestre i rester :)